Groep F: recordhouder Messi steelt de show bij Barça

25 november 2014, 23:09   Bijgewerkt: 25 november 2014, 23:51

In de Champions League-groep van Ajax wordt pas in de laatste speelronde duidelijk wie er met de groepswinst aan de haal zal gaan. Zowel FC Barcelona en Paris Saint Germain wisten dinsdagavond drie punten bij te schrijven, waardoor de twee sterrenensembles over twee weken zullen uitmaken wie de winnaar van Groep F zullen zijn. Barça had onder aanvoering van hattrick-held en recordhouder Lionel Messi een makkie aan APOEL Nicosia (0-4), PSG wist Ajax met 3-1 te verschalken.

Barcelona had een lekker avondje op Cyprus. Het werd niet tot het uiterste gedreven door APOEL en wandelde zonder problemen naar een 0-4 zege. Het eerste Catalaanse doelpunt werd geproduceerd door Luis Suarez, die zijn eerst officiële doelpunt voor Barça maakte. Ruim vijf minuten voor de rust maakte Messi zijn eerste van de avond. Met een subtiele voetbeweging toucheerde hij een schot van Rafinha. Met deze treffer, zijn 72ste in het kampioenenbal, kroonde de Argentijnse dribbelaar zich tot Champions League-topscorer aller tijden. Hij moest deze status eerst nog delen met Raul.

In de tweede helft ging Barça, in het bijzonder Messi, vrolijk verder. De vedette van de ploeg van trainer Luis Enrique zette zijn naam na een klein uur spelen weer op het scorebord. Zijn tweede was misschien nog wel subtieler dan de eerste. Hij nam de bal met links aan en tikte de bal vervolgens met zijn rechter langs de doelman van APOEL. In de 87ste minuut completeerde Messi zijn hattrick, met zijn 74ste CL-doelpunt. Ondertussen waren Rafinha (Barça) en João Guilherme (APOEL) met rood van het veld gestuurd.

PSG won dankzij treffers van Edinson Cavani (tweemaal) en Zlatan Ibrahimovic met 3-1 van Ajax, dat door een doelpunt van Davy Klaassen mocht hopen op een stunt, maar uiteindelijk tekort kwam in Parijs. PSG (dertien punten) en Barça (twaalf punten) strijden in Spanje om de groepswinst, Ajax (twee punten) en APOEL (één punt) in de Amsterdam ArenA om een ticket voor de Europa League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen