Groep E: City houdt hoop na Houdini-act tegen Bayern

25 november 2014, 22:48   Bijgewerkt: 25 november 2014, 23:22

Bayern München leek dinsdagavond een dikke streep te zetten onder de status die de club momenteel heeft in het internationale topvoetbal, maar het kwam uiteindelijk van een koude kermis thuis in Engeland. De Duitse recordkampioen maakte indruk, door zich op bezoek bij Manchester City met tien man na een 1-0 achterstand naar een 1-2 voorsprong te knokken, maar moest uiteindelijk door twee late treffers van Sergio Agüero het onderspit delven: 3-2.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd in het Etihad Stadium domineerde Bayern met speels gemak. Er was werkelijk niets aan de hand voor de ploeg van coach Pep Guardiola, maar hier kwam na ruim twintig minuten spelen verandering in. De wereld kwam er opeens heel anders uit te zien, toen Mehdi Benatia na een sliding op de doorgebroken Sergio Agüero met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Per slot van rekening schoot de Argentijnse aanvaller van City de thuisploeg vanaf elf meter op een 1-0 voorsprong.

De achterstand en de situatie met een man minder was een klap voor Bayern, maar de Duitsers lieten zich niet van de wijs brengen. Ze bleven dominant voetbal spelen en herstelden via Xabi Alonso het evenwicht. De geroutineerde Spanjaard scoorde vanuit een vrije trap, die hij slim langs de muur schoof. Hij verraste City-goalie Joe Hart volledig. Op slag van rust moest de doelman nog een keer vissen, na een heerlijke kopbal van Robert Lewandowski.

Een 1-2 voorsprong bij de rust in Manchester, het is niet niks met een man minder. Lange tijd leek Bayern dit vast te kunnen houden tegen de kampioen van Engeland, maar Agüero ontpopte zich tot een held bij The Citizens. De aanvaller wist twee keer te scoren in de slotfase en bracht City zodoende weer in leven in de groep, waar Bayern München voor deze speelronde al zeker was van de winst.

Eerder op de avond speelden CSKA Moskou en AS Roma met 1-1 gelijk, waardoor de strijd om de tweede plaats volledig open ligt. City, Roma en CSKA staan allemaal op vijf punten, waardoor op de laatste speeldag pas duidelijk zal worden wie er door mag naar de volgende ronde. Roma speelt dan thuis tegen City, CSKA gaat op visite bij Bayern.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen