Robben met tien man dicht bij winst: "Mogen trots zijn"

26 november 2014, 10:12

Bayern München was dinsdagavond dicht bij een indrukwekkende prestatie. Met een man minder - Mehdi Benatia werd al snel met een rode kaart van het veld gestuurd - wisten de Duitsers een 1-0 achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong. De ploeg van Arjen Robben gaf de wedstrijd echter in de slotfase uit handen, door twee individuele fouten.

"Het is absoluut geen grote klap", plaatste Robben de nederlaag na afloop meteen in perspectief. "Ik denk dat we juist heel trots mogen zijn. We hebben onszelf goed gepresenteerd, ondanks de rode kaart", aldus de flankenflitser tegen de NOS. "We moeten niet vergeten dat we al geplaatst zijn, en dat met een loodzware groep. Na vier wedstrijden hadden we al twaalf punten."

Toch was het jammer dat Bayern niet kon winnen in Manchester, stelt Robben. "Het is doodzonde dat je twee individuele fouten maakt en City de overwinning cadeau geeft. We hadden meer verdiend, met tien man. Het viel niet op dat we met een man minder speelden", aldus de Oranje-international. "Na twintig minuten krijg je een rode kaart en je speelt tegen een topploeg. Als je dan ziet hoe we het doen, dan kan ik alleen maar heel trots zijn op de ploeg. Het is een fantastisch compliment aan de groep."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen