Ellende bij NAC: "Loopt niet zoals het zou moeten"

26 november 2014, 13:32

Het is momenteel hommeles bij NAC Breda. De sportieve prestaties van de Brabantse club zijn allesbehalve om over naar huis te schrijven en per slot van rekening werden er dinsdag twee spelers (Adnane Tighadouini en Mats Seuntjens) weggestuurd die het groepsproces in de weg zouden staan. Technisch directeur Graeme Rutjes, die zelf de nodige kritiek krijgt op zijn functioneren, kent een lastige periode.

Rutjes had zich het seizoen heel anders voorgesteld, zegt hij in het AD. "Dit is moeilijk. Toen ik in februari bij deze club kwam, hadden we een oude ploeg die inzakte. We hebben het elftal verjongd met transferabele jongens. Maar het loopt nog niet zoals het zou moeten", realiseert de technische man zich. Het wegsturen van Tighadouini en Seuntjens lijkt illustratief voor het seizoen van NAC te zijn. "We hebben hen gevraagd of ze er alles aan deden. Als je dan doorvraagt, blijkt dat anders te zijn."

Afgelopen weekend ging NAC ten onder bij Go Ahead Eagles. Alex Schalk scoorde namens de Deventenaren tegen zijn oude club. Waarom moest hij eigenlijk uit Breda vertrekken en kreeg hij ook nog eens geld mee? "Schalk had een behoorlijk hoog salaris en zou bij Go Ahead Eagles minder gaan verdienen", antwoordt Rutjes. "Toen hebben we een regeling getroffen, die we nu in termijnen afbetalen. Blijven was geen optie, want Gudelj wilde hem absoluut niet terug in de kleedkamer hebben."

Trainer Nebosja Gudelj werd ontslagen. NAC pleitte voor een ervaren trainer, maar maakt het seizoen af met de onervaren Eric Hellemons. "We hebben gezegd dat we bij een afscheid van Gudelj graag een trainer met ervaring als hoofdtrainer in de Jupiler League of als assistent in de Eredivisie zouden hebben. We hebben gesproken met Gertjan Verbeek en Robert Maaskant, maar we besloten door te gaan met Hellemons en Rob Penders. Zij zijn eerlijk, duidelijk en open. Dat zij minder ervaring hebben, weten we. We hadden ook kunnen zeggen: we pakken een Dick Advocaat, maar gaat hij alles veranderen? Dan kies je voor kortstondig succes en dat doe ik niet", besluit Rutjes.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen