Rutten: "We zijn veel verder dan twee maanden geleden"

26 november 2014, 16:27

Voor Feyenoord kan het een mooie week worden. Komende zondag staat de kraker tegen PSV op het menu, maar voordat het zover is komt het Sevilla tegen in de Europa League. Wint het in de eigen Kuip van de titelhouder, dan kan de ploeg een ticket voor de knock-out fase van Europa League bemachtigen. Coach Fred Rutten heeft er zin in en wil 'absoluut voor de winst gaan', laat hij weten op Feyenoord.nl.

Feyenoord liep in Andalusië tegen een kansloze 2-0 nederlaag aan. "In de eerste helft vond ik ons helemaal niet slecht, maar in de tweede helft werden we overlopen. Dat Sevilla toen beter was, is in mijn ogen logisch. Eigenlijk waren wij destijds nog niet klaar voor zo'n topwedstrijd", herinneert Rutten zich nog goed. De trainer zag vervolgens veel progressie bij zijn ploeg. "Als team zijn we nu echter veel verder dan twee maanden geleden."

Sinds de zeperd op Spaanse bodem staat de verdediging van Feyenoord als een huis. In de Eredivisie werden sindsdien nog maar twee doelpunten geincasseerd. Bovendien hielden de Rotterdammers de nul in de laatste vijf optredens. "Er zijn veel automatismen in het elftal geslepen, wat heeft geleid tot stabiliteit in prestaties. Dat is onder meer het gevolg van de trainingen, die bij ons vooral gericht zijn op wedstrijdsituaties. In verdedigend opzicht geven we nauwelijks iets weg, ook dat biedt vertrouwen voor een grote wedstrijd als die van morgen."

Rutten kan nog niet beschikken over Elvis Manu en Luke Wilkshire. Beide spelers lijken de kraker tegen PSV wel te halen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen