PSV polste Van Gaal in 2012: "Had er zeker oren naar"

26 november 2014, 18:09

PSV stelde in 2012 Dick Advocaat aan als nieuwe coach, maar Louis van Gaal was eigenlijk de topkandidaat om de Eindhovense formatie dat seizoen onder zijn hoede te nemen. Marcel Brands, technisch directeur van PSV, heeft dat onthuld in VI. Volgens hem zag Van Gaal een dienstverband in Eindhoven zeker zitten.

"We hadden, in de aanloop naar het jubileumjaar, drie kandidaten: Louis van Gaal, Bert van Marwijk en Dick Advocaat", vertelt Brands. "Zonder rangorde. Van Marwijk zat nog bij de KNVB en had al zijn ja-woord gegeven om te blijven na het EK van 2012. Advocaat twijfelde, Louis had er zeker oren naar. Maar hij lag wat gevoelig hier. Het directeurschap van Louis bij Ajax was net afgeketst. Je kent de sentimenten."

Mark van Bommel keerde dat seizoen terug bij PSV. Volgens Brands was dat ook een reden om Van Gaal niet aan te stellen, gezien de conflicten van het duo in het verleden. "Dat speelde ook mee. Op het moment dat je ervoor kiest om Van Bommel terug te halen, dan weet je dat een eventuele hereniging met Van Gaal een gevoelig verhaal zou worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen