Groep A: Mandzukic gidst Atlético langs Grieken, Juve wint ook

26 november 2014, 22:40   Bijgewerkt: 26 november 2014, 23:38

Atlético Madrid is definitief zeker van overwintering in de Champions League. De Spaans kampioen won vanavond met speels gemak van Olympiakos Piraeus: 4-0. Mario Mandzukic was met drie treffers de grote man aan de kant van de Madrilenen. De Griekse formatie, waar Ibrahim Afellay één helft speelde, moet vrezen voor uitschakeling omdat Juventus met 2-0 won bij Malmö FF.

Olympiakos had nog alle kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde van het miljoenenbal, maar van enige passie was geen sprake in Madrid. De ploeg maakte een uitgebluste indruk en was vanaf minuut één geen partij voor Atlético. Typerend was de wijze waarop de thuisploeg in de negende minuut de leiding nam. Olympiakos-doelman Roberto schoof de bal zo in de voeten van Juanfran, die Raúl García op maat bediende. De middenvelder wist van dichtbij wel raak met het buitenkansje: 1-0.

Spits Mario Mandzukic was kort voor rust attent bij de tweede paal en tikte koeltjes een voorzet binnen. De 2-0 was de genadeklap in het duel, dat eigenlijk nooit echt een wedstrijd is geweest. Na de pauze maakte Mandzukic nog twee kopgoals en bepaalde daarmee de score op 4-0. Ibrahim Afellay begon in de basis, maar werd in de 46ste minuut naar de kant gehaald.