Groep D: Arsenal simpel langs Dortmund, Gala klaar in Europa

26 november 2014, 23:17

Arsenal en Borussia Dortmund zijn definitief zeker van Champions League-voetbal in 2015. Arsenal won vanavond eenvoudig met 2-0 van de Duitse ploeg, die nog wel aan de leiding gaat in Groep D. Namens Arsenal scoorden Yaya Sanogo en Alexis Sánchez. Anderlecht rekende in eigen huis met 2-0 af met Galatasaray, dat hierdoor uitgespeeld is in Europa.

Het geplaagde Arsenal kon tegen Dortmund wel een opsteker gebruiken. De laatste weken gaat het minder met de Engelse ploeg, maar vanavond was de equipe van Arsene Wenger weer ouderwets op dreef. Na iets meer dan een minuut hadden The Gunners de voorsprong al te pakken. Yaya Sanogo, die verrassend in de spits begon, schoof koeltjes raak op aangeven van uitblinker Santi Cazorla: 1-0.

Diezelfde Cazorla leverde met een fraaie pass ook de inzet voor de 2-0 van Arsenal, een kwartier na rust. De Spanjaard bracht de in bloedvorm verkerende Alexis Sánchez in stelling, die van afstand doelman Roman Weidenfeller klopte met een geplaatst schot. Op de zege van Arsenal viel weinig af te dwingen, want Dortmund had niet al te veel in de melk te brokkelen in Londen.

Anderlecht gaat na de winterstop verder in de Europa League. De Brusselse ploeg won in eigen huis verdiend met 2-0 van Galatasaray, waar Wesley Sneijder in de basis begon. Chancel Mbembe nam beide Belgische doelpunten voor zijn rekening. De Turken maakten het duel met tien man af, nadat Selçuk Inan kort voor tijd de rode kaart te zien kreeg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen