Feyenoord en PSV op drempel van overwintering

27 november 2014, 15:11   Bijgewerkt: 27 november 2014, 21:44

Twee dagen na de zure nederlaag van Ajax bij Paris Saint Germain in de Champions League krijgen PSV en Feyenoord de kans om de lach op de gezichten van de Nederlandse voetbalfans terug te brengen. Beide ploegen kunnen zich vanavond plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. Feyenoord trapt om 19.00 uur in de eigen Kuip af tegen titelhouder Sevilla FC, PSV begint om 21.05 uur aan de uitwedstrijd tegen Estoril.

Als Feyenoord erin slaagt te winnen van Sevilla en Standard Luik in Kroatië geen drie punten pakt tegen HNK Rijeka dan is de Rotterdamse formatie voor het eerst sinds tien jaar na de winterstop nog te bewonderen in Europees verband. In het seizoen 2006/2007 schaarde Feyenoord zich overigens wel bij de laatste 32 van de Europa League-voorloper UEFA Cup, maar werd toen uit het toernooi gegooid vanwege de supportersrellen rond de ontmoeting met AS Nancy, eerder die jaargang, in Frankrijk.

Rutten blijft desondanks positief voor de nieuwe krachtmeting met Sevilla, dat afgelopen weekend in de competitie met 5-1 op de broek kreeg van FC Barcelona en daardoor, in elk geval voorlopig, is afgehaakt in de strijd om de bovenste plekken in La Liga. "Dat Sevilla toen beter was, is in mijn ogen logisch. Eigenlijk waren wij destijds nog niet klaar voor zo'n topwedstrijd", zei Rutten op de clubwebsite. "Als team zijn we nu veel verder dan twee maanden geleden." Rutten kan niet beschikken over Elvis Manu en Luke Wilkshire. Laatstgenoemde wordt, zo lijkt het, vervangen door Khalid Boulahrouz. De voormalig Oranje-international zou de voorkeur krijgen boven jongeling Rick Karsdorp. In de afgelopen duels waren de rollen nog omgedraaid.

Cocu wil het niet op de laatste speeldag laten aankomen. "Als je de kans krijgt om je te plaatsen, dan moet je die grijpen", blikte de oefenmeester woensdag vooruit op de PSV-site. "Na afloop willen we in ieder geval kunnen zeggen dat we er alles aan hebben gedaan." Andrés Guardado en Jetro Willems golden deze week als een twijfelgeval bij PSV, maar de verwachting is dat zij vanavond in actie zullen komen. Cocu posteert Luuk de Jong vermoedelijk in de punt van de aanval. De spits is met vier goals prima bezig in Europa. De Jong tekende onder meer, weliswaar vanaf elf meter, voor het winnende doelpunt in het thuisduel met de huidige nummer twaalf van Portugal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen