"Pelé ligt nu op special care unit van ziekenhuis"

27 november 2014, 17:29   Bijgewerkt: 28 november 2014, 00:24

Voetballegende Pelé zou op de intensive care van een ziekenhuis in Sao Paulo liggen. Volgens het Franse persbureau AFP is de gezondheidssituatie van de 74-jarige Braziliaan zorgwekkend. In een korte verklaring meldde het ziekenhuis dat de situatie van Pelé "niet stabiel is" en hij "om beter verzorging te kunnen geven verplaatst is naar een special care unit".

De persoonlijke assistent van Pelé, Jose Fornos Rodrigues, zegt juist dat het goed gaat met Pelé en zijn verhuizing naar een andere afdeling van het ziekenhuis is bedoeld om zijn privacy te beschermen. Rodrigeus stelt dat Pelé simpelweg te veel bezoek kreeg om goed te herstellen van een infectie aan de urinewegen. "Het gaat goed met Pelé. Hij voelde zich gewoon niet prettig met al het volk dat langskwam. Het zal nu een stuk rustiger worden en dat is beter voor hem."

Pelé werd dinsdag opgenomen in het ziekenhuis, naar verluidt vanwege een infectie aan de urinewegen. Eerder deze maand onderging hij een operatie waarbij nierstenen werden verwijderd. Pelé lag in 2012 al een tijdje in het ziekenhuis van São Paulo vanwege een heupoperatie.

De oud-international is de topscorer aller tijden van de Seleção met 77 doelpunten. Hij veroverde met Brazilië in 1958, 1962 en 1970 de wereldtitel en wordt door velen gezien als beste voetballer aller tijden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen