Feyenoord verrast titelhouder Sevilla en overwintert

27 november 2014, 20:55   Bijgewerkt: 27 november 2014, 21:18

Feyenoord zorgde vanavond voor een stunt en slaagde er in om voortijdig een ticket voor de knock-out fase van het Europa League toernooi te bemachtigen. Titelverdediger Sevilla werd na een waar spektakelstuk met 2-0 naar huis gestuurd.

De bewering van Feyenoord-trainer Fred Rutten voor de wedstrijd, dat Feyenoord gegroeid is ten opzichte van de vorige ontmoeting in Sevilla, bleek gegrond. Met Boulahrouz en Boëtius in de basis, in plaats van de geblesseerde Wilkshire en Manu, manifesteerde Feyenoord zich als de dominante ploeg in de eerste helft.

De ploeg wist Spaanse tegenaanvallen te neutraliseren, maar kwam zelf ook niet echt tot grote kansen. Het grootste wapenfeit kwam tot stand na een slippertje van Carriço. Van Beek nam over, maar de bal werd weggehaald voordat Boëtius bij de tweede paal gevaarlijk kon worden. Even daarvoor waagde Clasie zijn kans met een venijnig schot op de vuisten van Sergio Rico.

De tweede helft was een stuk interessanter. De Rotterdammers kwamen al vroeg op voorsprong. Een aanval over vele schijven kwam terecht bij Toornstra. Aangespeeld door Boëtius, tikte hij simpel binnen. De wedstrijd ontpopte zich vervolgens tot een waar spektakelstuk vol strijd en irritaties over en weer.

Sevilla zette alles op de aanval en dacht al gauw de gelijkmaker te hebben gemaakt, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Het moment werd gevolgd door een snelle uitbraak van Feyenoord. Boëtius kwam oog in oog met Rico, maar schoot in het zijnet.

Het spel golfde op en neer, maar een prachtige treffer van El Ahmadi maakte tien minuten voor tijd een eind aan alle onzekerheid. De middenvelder schoot op aangeven van Kazim-Richards over doelman Rico heen. De treffer bleek letterlijk een bevrijding voor Feyenoord. Doordat Sevilla alles op de aanval zette kregen de Rotterdammers voorin alle vrijheid. Tot een derde treffer kwam het echter niet.

Doordat Standard Luik met 0-2 onderuit ging op bezoek bij HNK Reijka is Feyenoord voortijdig verzekerd van een ticket in de knock-out fase in de Europa League.