Topper tussen PSV en Feyenoord op dinsdagavond

Ger
28 november 2014, 10:26

De competitietopper tussen PSV en Feyenoord zal niet op zondag worden afgewerkt. De KNVB heeft de wedstrijd verplaatst naar dinsdag 2 december. Het eerste fluitsignaal zal dan om 20.45 uur klinken. Dat is besloten na overleg tussen de voetbalbond met beide clubs en de gemeente Eindhoven.

Oorzaak voor de aanpassing van het speelschema is de gestaakte Europa League-wedstrijd van PSV bij Estoril. Dat duel werd donderdagavond na de eerste helft gestaakt wegens hevige regenval. De Brabantse club speelt vrijdag vanaf 17.00 uur het restant van die wedstrijd. Door de wijziging van het schema wil de bond PSV voldoende rust schenken in aanloop naar het treffen met Feyenoord.

"Dat is een sportief uitgangspunt dat we heel belangrijk vinden", zegt operationeel directeur Gijs de Jong op de website van de KNVB. "We hopen dat fans die zondag zouden gaan ook dinsdagavond de mogelijkheid hebben om te gaan. Vanzelfsprekend hebben we begrip voor de teleurstelling van fans die de wedstrijd liever zondagmiddag 16.45 uur hadden gezien."

"Tegelijkertijd vinden we het vanuit sportief oogpunt van belang dat de fans twee goed voorbereide teams aan de aftrap zien. Een bijkomend voordeel is dat alle Nederlandse voetballiefhebbers nu een extra voetbalavond hebben waarop ze kunnen genieten van deze topper in de Eredivisie", aldus De Jong.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen