Van den Brom: "Kunstgras legt ons geen windeieren"

Ger
28 november 2014, 15:22

Trainer John van den Brom van AZ blikt optimistisch vooruit naar de uitwedstrijd tegen het verrassend goed presterende SC Cambuur. De Alkmaarders blijken dit seizoen namelijk prima uit de voeten te kunnen op kunstgras, de ondergrond waar de Friese club op speelt.

"Kunstgras heeft ons tot nu toe geen windeieren gelegd. Het ligt ons", stelt Van den Brom vast op de clubwebsite. "Wij hebben een normale trainingsweek achter de rug en niet speciaal op kunstgras getraind, zoals vroeger nog wel eens gebeurde. Los van het kunstgras, doen we het sowieso wel goed in uitwedstrijden. Marco van Basten zei afgelopen week nog dat we uit meer punten hebben gepakt dan thuis. Ik hou niet zo van statistieken, maar het is wel een gegeven."

Tegenstander Cambuur verzamelde dit seizoen slechts een punt minder dan AZ. Voordeel voor de Noord-Hollanders is dat de thuisploeg het zaterdag moet stellen zonder spits Bartholomew Ogbeche, die geschorst is. "Gezien de beelden en analyses is hij een belangrijke pion", aldus Van den Brom. "Een goede spits die scoort en als aanspeelpunt functioneert."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen