Van de Looi: "Twente hoort simpelweg bij de top vier"

28 november 2014, 17:20

FC Groningen verloor dit seizoen nog niet in de eigen Euroborg, maar buitenshuis zijn de prestaties van de ploeg van coach Erwin van de Looi een stuk minder goed. Vorige week wisten de Groningers ternauwernood een punt uit het vuur te slepen tegen PSV. Zondag gaat de ploeg uit noorden bij FC Twente op bezoek.

Van de Looi vindt het treffen met Twente van vergelijkbaar met de wedstrijd van vorige week. "Het wat een 'etappe' van de buitencategorie en we hebben ons staande gehouden. Dat geeft een goed gevoel. De volgende wedstrijd, zondag tegen Twente, is hiermee vergelijkbaar. Het is een zware, goede wedstrijd tegen een goede tegenstander. Maar zoals we tegen PSV gezien hebben is in dat soort wedstrijden meer ruimte voor onszelf om te voetballen."

De trainer van Groningen maakt zijn borst nat voor de Tukkers. "Twente is dit seizoen vrij kritisch benaderd door de eigen omgeving, maar hoort simpelweg bij de top vier van Nederland. Ze hebben een goede, redelijk jonge selectie waarvan ik niet zomaar een zwakke plek kan opnoemen. Ze hebben een duidelijk idee en spelen tactisch anders dan de voorgaande jaren", aldus Van de Looi.

Van de Looi kan in Enschede niet beschikken over Henk Bos, Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Ronald Baas, Dino Islamovic en Arjen Hagenauw. Mimoun Mahi moet, ondanks zijn sterke invalbeurten, weer op de bank plaatsnemen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen