PSV bereikt knock-outfase EL dankzij Wijnaldum

28 november 2014, 18:00

PSV is er in geslaagd om de tweede plaats in de groep veilig te stellen. Een punt op bezoek bij Estoril was genoeg om de knock-outfase van de Europa League te bereiken. Georginio Wijnaldum maakte de enige treffer in de tweede helft en zette PSV op gelijke hoogte in Portugal: 3-3.

Het tweede bedrijf begon kalm. PSV nam logischerwijs het initiatief en zocht voornamelijk naar doelpuntenmakers Narsingh en Depay. Ook Jetro Willems besloot de aanvalslinie te ondersteunen, maar zijn poging vloog in de handen van Estoril-doelman Pawel Kieszek, die eerder bij Roda JC onder contract stond. Het probleem bij PSV was opnieuw de punt van de aanval. Luuk de Jong werd nauwelijks bereikt en gebruikt, net als in de eerste helft.

Ondanks de late gelijkmaker die genoeg was om de knock-outfase te bereiken, kwamen de Eindhovenaren nog enorm goed weg. In de slotfase krulde aanvaller Kléber de bal rakelings over de kruising en miste Kuka een grote kans van dichtbij. PSV hield in de extra tijd simpel stand nadat het zelf een hoekschop kreeg en de wedstrijd kon uitspelen. Dankzij het gelijkspel (3-3) bereikt PSV de knock-outfase van de Europa League.