Excelsior ontvangt PEC Zwolle: "Echte 50/50 wedstrijd"

28 november 2014, 20:00

Het dit seizoen boven verwachting presterende Excelsior speelt zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, dat ook aan een prima seizoen bezig is. Marinus Dijkhuizen, de trainer van de Kralingse promovendus, denkt dat de kansen van beide ploegen gelijk zijn in het onderlinge duel. "Het duel met PEC Zwolle is een echte 50/50 wedstrijd."

"PEC Zwolle heeft een goede ploeg", zegt Dijkhuizen op de clubwebsite over de bekerwinnaar en de winnaar van de Johan Cruijff Schaal. "Vooral thuis zijn ze sterk, uit hebben ze pas één keer gewonnen", vervolgt de coach, die weet dat dit bij zijn ploeg ook het geval is. "Wij zijn in eigen stadion nog ongeslagen, dus liggen er zondag voor ons kansen om punten te pakken."

Het thuisvoordeel lijkt zodoende wel eens doorslaggevend te kunnen zijn. "Het positiespel van Zwolle is erg goed, dat is hun kwaliteit. Ze blijven altijd voetballend naar een oplossing zoeken en vinden die vaak ook. Wij willen hun spel in een vroeg stadium ontregelen. Thuis is dat vaak makkelijker dan thuis", benadrukt Dijkhuizen, die dit seizoen op Woudestein nog ongeslagen is met Excelsior.

Gino Coutinho zal zondag het doel weer verdedigen bij de Kralingers. Khalid Karami en Daryl van Mieghem zijn nog niet hersteld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen