Bizarre rode kaart in gestaakt Jupiler League-duel

28 november 2014, 21:01   Bijgewerkt: 28 november 2014, 22:52

De Jupiler League-wedstrijd tussen De Graafschap en Roda JC verliep niet bepaald vlekkeloos. De gemoederen liepen op in Doetinchem, nadat scheidsrechter Ed Janssen een tweede gele en dus een rode kaart had getrokken voor een speler die na het juichen zijn shirt omhoog haalde. De wedstrijd moest zelfs even worden gestaakt.

Jerry van Ewijk pakte al vroeg in de wedstrijd een gele kaart. Even later wist hij het net te vinden namens De Graafschap. Tijdens het juichen deed hij zijn shirt omhoog en dat kwam hem nogal duur te staan. Arbiter Janssen toonde hem zijn tweede gele kaart, waardoor de speler in kwestie de douche kon opzoeken. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Eerder beging bijvoorbeeld John Guidetti (Feyenoord) deze fout. Bij NEC deden twee spelers (Joël Tshibamba en Rutger Worm) het ooit eens binnen een paar weken.

De supporters van De Graafschap reageerden woedend op de rode prent en scheidsrechter Janssen moest het flink ontgelden. Na 25 minuten staakte hij het duel op de Vijverberg voor een kwartier.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen