Dordrecht kansloos onderuit tegen oppermachtig Willem II

28 november 2014, 21:53   Bijgewerkt: 28 november 2014, 22:05

Voor de zevende keer dit seizoen heeft FC Dordrecht een thuiswedstrijd verloren. De Schapenkoppen waren in eigen huis niet opgewassen tegen Willem II: 0-4. Al na een kwartier stonden de bezoekers met 0-2 voor, na doelpunten van Ben Sahar en Samuel Armenteros, die ook in de tweede helft scoorde. Door de nederlaag staat Dordrecht nog steviger op de laatste plaats, terwijl Willem II klimt naar plek acht.

Het duel werd beslist in de 55ste minuut, toen Armenteros voor de 0-3 tekende na een fraaie counter. De spits was het eindstation van een prima aanval, die ingeleid werd door Bruno Andrade. De aanvaller zette Ben Sahar aan het werk, die op zijn beurt de vrijstaande Armenteros op maat bediende: 0-3.

De manier waarop Haddad in de luren werd gelegd, zegt misschien wel alles over de malaise van de hekkensluiter. De centrale verdediger legde Armenteros geen strobreed in de weg. Tien minuten daarna ging Robin Gosens op een vergelijkbare manier de mist in. De middenvelder, die door de schorsing van Marvin Peersman linksback speelde, werd eenvoudig opzij gezet door Andrade. De aanvaller kon vanaf de zijkant naar binnenkomen en de vrijstaande Sahar bedienen: 0-2. In de absolute slotseconden van de wedstrijd bepaalde invaller Terell Ondaan de score op 0-4. De aanvaller trof doel na goed werk van Robert Braber, die eveneens op de bank was begonnen.

Voor Willem II is de zege een nieuw hoofdstuk in het toch al mooie seizoen voor de Tilburgers. Met twintig punten uit veertien wedstrijden zit de ploeg veilig en staat de equipe van Jurgen Streppel zelfs achtste.