NEC haalt uit, Roda JC met moeite langs negental

28 november 2014, 22:10   Bijgewerkt: 28 november 2014, 23:39

NEC en Roda JC hebben vrijdagavond drie punten bijgeschreven in de Jupiler League. De koploper en de nummer twee (op één punt) wonnen van respectievelijk Jong FC Twente en De Graafschap. NEC had een eenvoudig avondje, Roda JC won met pijn en moeite van een negental. In de bovenste regionen deden FC Eindhoven en FC Emmen goede zaken, terwijl FC Volendam en De Graafschap een pas op de plaats maakten.

Lijstaanvoerder NEC had een makkie aan het beloftenelftal van Twente, waar Ryo Miyaichi meedeed. Onder aanvoering van spits Sjoerd Ars rolden de Nijmegenaren de Tukkers met 5-1 op. De spits scoorde drie keer: na een prima combinatie met Christian Santos, vanuit een rebound en met een kopbal. De twee andere Nijmeegse treffers werden geproduceerd door Alireza Jahanbakhsh en Santos. Jari Oosterwijk was trefzeker namens Jong Twente. Ars is nu Jupiler League-topscorer met dertien doelpunten. Hij deelt deze status met Cas Peters, maar daarover later meer.

FC Volendam moest in een duel der subtoppers haar meerdere erkennen in FC Eindhoven. De Brabanders staan nu vier punten voor de ploeg uit het vissersdorp. Roald van Hout (tweemaal) en Tom Boere maakten de Eindhovense doelpunten, Ludcinio Marengo en Henk Veerman zetten hun naam namens Volendam op het scoreformulier. Volendam staat nog één punt boven FC Emmen, dat met 1-2 won bij FC Oss. Cas Peters maakte een dubbelklapper en is daarom gedeeld JL-topscorer, met NEC-spits Ars.

RKC Waalwijk is nog altijd de rode lantaarndrager in de Jupiler League. De geplaagde ploeg leek op week naar een succesje, maar de hoop op een goed resultaat op Het Kasteel van Sparta werd door Paul Gladon aan flarden geschoten. De spits bezorgde Sparta in blessuretijd een 2-1 zege, met zijn tweede van de avond. Zodoende duurt de misère bij RKC voort. De Waalwijkers hebben nog maar acht punten verzameld, na vijftien speelronden.

Het sterk draaiende Almere City FC speelde met 1-1 gelijk tegen Jong Ajax, waar Queensy Menig wist te scoren. De jongeling verlengde vandaag zijn contract. Jong PSV ging, met Ruud van Nistelrooy als coach op de bank, met 2-1 ten onder bij Helmond Sport. Fortuna Sittard won de Limburgse derby tegen MVV Maastricht (0-1) en FC Den Bosch ging in eigen huis ten onder tegen Achilles '29 (0-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen