Nederland lijkt EK 2017 voor vrouwen te organiseren

28 november 2014, 23:12

Het lijkt erop dat Nederland zich in 2017 mag ontfermen over de organisatie van het EK voor vrouwen. Geïnteresseerde landen konden zich tot vandaag (vrijdag) aanmelden bij de UEFA en volgens de NOS heeft alleen de KNVB zich ingeschreven. Het uitvoerend comité van het Europese voetbalorgaan maakt volgende week bekend welk land het EK mag organiseren.

"De kans is groot dat wij het toernooi krijgen, maar zeker weten doe ik dat niet", sprak KNVB-voorzitter Michael van Praag volgens het ANP. De Nederlandse voetbalbond stelde zich in oktober officieel kandidaat voor het EK 2017. Oostenrijk, Frankrijk, Israël, Polen, Schotland en Zwitserland toonden zich ook geïnteresseerd in het toernooi, maar zouden de belangstelling niet concreet hebben gemaakt.

De KNVB heeft de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente, naar voren geschoven als locatie voor de eindstrijd van het EK. De halve finales moeten in Enschede en Breda (het Rat Verlegh Stadion van NAC) worden gespeeld. Het toernooi duurt van 16 juli tot 6 augustus.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen