Pröpper: "Liefst verlaat ik Vitesse met Europees voetbal"

29 november 2014, 12:35

Davy Pröpper vindt het ongelooflijk dat Vitesse op de twaalfde plek staat in de Eredivisie, na dertien speelronden. De middenvelder verloor met zijn club de nodige punten, doordat vele kansen niet werden benut. Pröpper, die na dit seizoen op een mooie transfer hoopt, snapt daar niets van. "We hadden in ieder geval bij de eerste zes moeten staan."

Vorige week verloor Vitesse op misschien wel typerende wijze. De ploeg was op bezoek bij AZ met name in de tweede helft oppermachtig maar wist ondanks een karrenvracht aan kansen niet te scoren. AZ deed dat wel en dus stapten de Arnhemmers met een 1-0 nederlaag van het veld. Pröpper was furieus na afloop. "Ik was kwaad, omdat het moet kantelen bij ons. We krijgen daar telkens de kansen voor, maar we doen er te weinig mee. Dan is het ook geen pech meer, maar een kwestie van kwaliteit", zegt hij in het AD.

"We hadden dus al een heel goede serie kunnen neerzetten", baalt Pröpper. "Bij de eerste zes hadden we in elk geval wel moeten staan. Het is echt lastig te begrijpen. Ik heb bij Vitesse nog nooit in een ploeg gespeeld die zo veel kansen creëerde."

De 23-jarige middenvelder vindt dat hij de ploeg op sleeptouw moet gaan nemen. "Het team heeft een leider nodig. Iemand die dingen duidelijk kan maken. Spelers die er kort op zitten, bijvoorbeeld als we onnodig balverlies leiden", aldus Pröpper, die mogelijk na dit seizoen vertrekt uit Arnhem. "Het liefst verlaat ik deze club met Europees voetbal. Ik ben ook keihard bezig om dat af te dwingen. Met dit elftal is dat denk ik ook goed mogelijk, maar dan moet deze slechte reeks niet lang meer duren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen