Amateurclubs stemmen in met nieuwe voetbalpiramide

29 november 2014, 14:36

Amateurclubs hebben vandaag (zaterdag) ingestemd met de nieuwe inrichting van de voetbalpiramide, die de KNVB in het seizoen 2016/17 wil invoeren. De voetbalbond hoopt met het nieuwe systeem de doorstroming van amateurs naar het betaalde voetbal soepeler te maken. Met het instemmen van de amateurtak is een belangrijke stap gezet richting de zogeheten Landelijke Divisie.

Met de invoering van de Topklasse enkele jaren geleden hoopte de KNVB de doorstroming al beter te laten verlopen, maar dat slaagde niet omdat bijna alle clubs afzagen van promotie naar de Jupiler League. "Slechts zes van de zestig stemmen binnen de Verenigingsraad was tegen", zegt een woordvoerder van de KNVB tegen Voetbal International. "Waar de amateurs in 2013 nog vonden dat de KNVB te snel ging, was men nu zeer tevreden over de inspraak omtrent de plannen. Er is goed naar de wensen van de amateurclubs geluisterd."

"Het grootste struikelblok was ook dit keer de overgang van amateurvoetbal naar betaald voetbal", aldus de KNVB. "Daar heeft de bond uitvoerig naar gekeken en ook goede overgangsvoorwaarden gesteld. Maar de clubs zien wel in dat de nieuwe opzet in het belang van het Nederlandse voetbal het beste is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen