Huntelaar scoort hattrick, ook Verhaegh en Robben belangrijk

29 november 2014, 17:40

De dertiende speelronde in de Bundesliga heeft voor een ongekend aantal Nederlandse doelpunten gezorgd. Klaas-Jan Huntelaar maakte er drie voor Schalke 04, terwijl ook Arjen Robben, Rafael van der Vaart en Paul Verhaegh op het scorebord kwamen voor hun club. Huntelaar won Schalke met 4-1 van FSV Mainz, Bayern München was met 0-1 te sterk voor Hertha BSC en Hamburger SV verloor met 3-1 van FC Augsburg.

Het was ruim vier jaar geleden dat er vier Nederlanders op dezelfde dag scoorden in de Bundesliga en vandaag waren de Oranje-internationals op schot in de competitie. Grote man was Klaas-Jan Huntelaar, die Schalke 04 langs Mainz hielp. De aanvaller schoot zijn ploeg na negen minuten met een fraaie lob op voorsprong en produceerde een kwartier later zijn tweede treffer. Die goal betekende de honderdste treffer van Huntelaar in dienst van de formatie uit Gelsenkirchen. Shinji Okazaki deed voor rust nog iets terug namens Mainz, maar Tranquillo Barnetta en wederom Huntelaar bepaalden na de pauze stand op 4-1.

Bayer Leverkusen en Weder Bremen deden vanmiddag uitstekende zaken. Nummer drie Leverkusen won met 5-1 van FC Köln, terwijl Werder geen kind had aan SC Paderborn: 4-0.