Heracles boekt nipte maar verdiende overwinning in Friesland

29 november 2014, 20:28   Bijgewerkt: 30 november 2014, 01:32

Heracles heeft heel belangrijke punten gepakt tegen een matig sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion wisten de bezoekers de beste kansen te creëeren waarvan er uiteindelijk één werd benut. Heracles-spits Wout Weghorst zorgde voor de enige treffer, vroeg in de tweede helft: 0-1.

De ploeg uit Almelo bevond zich voorafgaand aan het fluitsignaal nog altijd in de gevarenzone op plek 17, maar tegen ADO Den Haag gaf het zichzelf in eigen huis een boost na een overtuigende zege (3-1). Het won overigens de laatste twee wedstrijden tegen Heerenveen in Friesland en had dus weinig reden om angstig terug te zakken. Met die gretige instelling kwamen de bezoekers ook het veld op. Heracles creëerde meteen goede kansen via een knappe omhaal van Bryan Linssen en een gemiste poging van Weghorst. De ploeg was niet onder de indruk van de favorietenrol van Heerenveen en nam zelf het initiatief. Vooral op snelheid wist Heracles de nerveuze Friese achterhoede een paar keer flink onder druk te zetten.

Het matige spel van de Friezen was typerend voor de laatste zes competitieduels, waarvan er geen één werd gewonnen. Naast het verlies in eigen huis tegen de nummer 18, FC Dordrecht, wordt Heerenveen dus ook verslagen door de nummer 17. De club uit Almelo doet dankzij de nipte overwinning daarentegen heel goede zaken om langzaam uit de gevarenzone te kruipen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen