Genk wint op nippertje, Van Wijk weer onderuit

29 november 2014, 22:12

Racing Genk heeft zaterdag op de valreep drie punten gepakt in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Cercle Brugge. Ilombe Mboyo tekende in de 84ste minuut voor het enige en beslissende doelpunt in het Jan Breydel Stadion: 0-1.

Genk komt door de winst op 28 punten en staat daarmee voorlopig vierde in de Belgische Pro League, maar de concurrentie komt later dit weekend nog in actie. Bij Genk had Sandy Walsh een basisplaats, Marco Bizot bleef op de bank. Joey Godee startte bij de thuisclub eveneens als reserve, maar de oud-Spartaan kwam na 67 minuten binnen de lijnen.

Promovendus Westerlo, dat juist zo goed aan het seizoen was begonnen, kwam opnieuw niet tot winst. Charleroi won met 2-3 bij de ploeg van coach Dennis van Wijk. Voor Westerlo was het de vierde nederlaag in vijf wedstrijden. De geelhemden bezetten nu de tiende plaats op de ranglijst.