Uth: "Moeten het dan maar in Groningen laten zien"

30 november 2014, 10:05

sc Heerenveen was zaterdag op voorhand duidelijk de favoriet tegen Heracles Almelo, maar verslikte zich in het eigen Abe Lenstra stadion in de laagvlieger. De Friezen gingen met 0-1 ten onder. Ze bleven steken op de nul en ook clubtopscorer Mark Uth kon daar geen verandering in brengen.

Uth vond dat Heerenveen zichzelf tekort deed tegen de Heraclieden. "Voor rust speelden we redelijk. Ik vond ons beter, alleen was de laatste pass steeds niet goed. We kregen één grote kans via Sam (Larsson, red), maar de keeper redde goed. Ik vond ons wel te passief, we lieten het ons te veel gebeuren", aldus de Duitse spits, die met lede ogen aanzag dat de aanvoer te wensen overliet. "Ik kreeg helemaal geen ballen. Waar het aan lag? Zeg het maar. Ik heb het ook zelf wel geprobeerd, maar het was lastig. Heracles verdedigde goed."

Heerenveen kon met de afwezigheid van Joey van den Berg, Luciano Slagveer en Jordy Buijs geen potten breken. "We moeten het op andere manieren compenseren en dat is niet gebeurd. We kunnen het wel, dan moeten we het volgende week in Groningen maar laten zien", doelt Uth op de derby tegen FC Groningen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen