FC Groningen boekt knappe zege op bezoek bij FC Twente

Jw
30 november 2014, 16:26

FC Twente heeft zondag de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. FC Groningen was met 2-1 te sterk. Michael de Leeuw en Tjaronn Chery maakten de doelpunten voor de bezoekers. In de slotfase, waarin Danny Hoesen een rode kaart pakte, werd het nog spannend door een goal van Luc Castaignos. Tot een gelijkmaker kwam FC Twente echter niet.

Het vertrouwen was groot bij FC Twente voorafgaand aan het treffen met de noorderlingen. De Tukkers bogen vorige week op bezoek bij PEC Zwolle een achterstand om in een overwinning, wat de derde zege op rij betekende. In eigen huis begonnen de Tukkers ook vol vertrouwen. Hakim Ziyech nam FC Groningen-doelman Sergio Padt in de eerste minuut al onder vuur. Het eerste kwartier was voor  FC Twente, dat de bezoekers nauwelijks over de middenlijn lieten komen.

In de tweede helft hield FC Groningen lange tijd opvallend simpel stand. De Groningers waren feller in de duels en namen geen overbodige risico's. Kyle Ebecilio had FC Twente de aansluiting kunnen geven, maar hij schoot hard voorlangs. Tien minuten voor tijd werd Hoesen van het veld gestuurd door scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. De spits ging onnodig hard door op de enkel van Cuco Martina.

Met een man minder kwam FC Groningen wel ineens in de problemen. Luc Castaignos schoot van dichtbij de aansluitingstreffer tegen de touwen (1-2) en bracht daarmee de Grolsch Veste weer tot leven. De verdediging van FC Groningen kraakte en piepte nog even, maar hield stand onder aanvoering van een uitstekend verdedigende Eric Botteghin.