Barcelona steelt dankzij Busquets de punten bij Valencia

30 november 2014, 23:03   Bijgewerkt: 1 december 2014, 08:07

FC Barcelona heeft zondag met hangen en wurgen de zege gegrepen op bezoek bij Valencia. De Catalanen stevenden tot diep in blessuretijd af op puntverlies, maar Sergio Busquets bezorgde zijn ploeg op de valreep alsnog de volle buit in stadion Mestalla: 0-1.

De controlerende middenvelder, die er doorgaans niet staat voor de doelpunten, was in de 93e minuut trefzeker uit de rebound. De bal belandde voor zijn voeten nadat Valencia-doelman Alves een kopbal van Neymar uit een hoekschop niet adequaat kon verwerken.

Valencia loerde in eigen huis op de counter en werd daarmee zo nu en dan behoorlijk gevaarlijk. Doelman Claudio Bravo moest handelend optreden bij pogingen van Sofiane Feghouli en Alvaro Negredo, terwijl ook Rodrigo dichtbij een doelpunt was.

Geheel onterecht was de overwinning evenwel niet. Barcelona had al eerder op voorsprong moeten komen, maar een doelpunt van Luis Suarez werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. De Uruguayaan had bovendien al eerder een treffer op zijn schoen, maar had het vizier zondag niet op scherp staan. In het laatste kwartier beperkte Valencia zich tot verdedigen.

Lionel Messi liep bij het juichen na het doelpunt nog een vervelende blessure op. De Argentijn kreeg een flesje water naar zijn hoofd gegooid en liep daarbij een hoofdwond op. Toen hij er wat van zei tegen de scheidsrechter, kreeg hij een gele kaart wegens vermeend tijdrekken.

Door de overwinning blijft FC Barcelona in het spoor van koploper Real Madrid. De Madrilenen hebben 33 punten uit 13 duels, Barcelona heeft er 31.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen