Ronaldo, Messi en Neuer in de race voor Gouden Bal

1 december 2014, 17:26   Bijgewerkt: 1 december 2014, 17:55

De FIFA heeft maandagmiddag de drie kanshebbers voor de Gouden Bal bekendgemaakt. Cristiano Ronaldo (Real Madrid en Portugal), Lionel Messi (FC Barcelona en Argentinië) en Manuel Neuer (Bayern München en Duitsland) zijn als laatste nog in de race voor de prestigieuze prijs, die uitgereikt wordt aan de beste speler van het jaar 2014. De mondiale voetbalbond reduceerde een lijst van 23 genomineerden tot drie spelers. Arjen Robben was de enige Nederlander die op de eerdere shortlist stond, maar de flankenflitser van Bayern München heeft de schifting niet overleefd.

Eigenlijk was het op voorhand al zeker dat Ronaldo en Messi genomineerd zouden zijn. Het was de vraag wie er als derde nog in de race zou zijn voor de felbegeerde prijs. Neuer werd door velen getipt als derde kanshebber en dat bleek gegrond. De doelman kende niet alleen een uitstekend seizoen met Bayern, maar werd afgelopen zomer in Brazilië ook wereldkampioen met Duitsland. Voetbalminnend Nederland hoopte dat de sluitpost Robben, zijn ploeggenoot bij Bayern, voor zich zou moeten dulden in het gevecht om de Gouden Bal, maar net als vorig jaar bleef het voor de smaakmaker van Oranje bij een plek bij de laatste 23.

Op 12 januari 2015 wordt de winnaar van de Gouden Bal bekendgemaakt, bij een gala in het Zwitserse Zürich. Vorig jaar ging Ronaldo met de prijs aan de haal. De vedette van Real Madrid was de opvolger van Messi. De Argentijnse ster van Barça mocht de trofee in 2009, 2010, 2011 en 2012 in zijn vitrine plaatsen.

Louis van Gaal behoorde tot de genomineerden voor de prijs voor de beste trainer van 2014, maar maakt geen kans meer op deze award. De drie kanshebbers zijn Carlo Ancelotti (Real Madrid), Joachim Löw (Duitsland) en Diego Simeone (Atlético Madrid).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen