Ba schiet Besiktas over titelconcurrenten heen

1 december 2014, 19:03

Besiktas heeft maandagavond weer de koppositie gegrepen in de Turkse Süper Lig. De formatie van coach Slaven Bilic passeerde stadsgenoten en titelconcurrenten Galatasaray en Fenerbahçe, dankzij een 1-2 uitoverwinning bij Karabükspor, waar Boy Waterman onder de lat stond.

Zoals dit seizoen wel vaker het geval is, was Demba Ba de gevierde man bij Kara Kartallar. De spits, afgelopen zomer overgekomen van Chelsea, maakte tussen de 53ste en de 55ste minuut van de wedstrijd in het Dr. Necmettin Seyhoglu Stadion zijn veertiende en vijftiende doelpunt van het seizoen. Een aardig moyenne, aangezien hij dit in zeventien wedstrijden voor elkaar kreeg. Bovendien scoorde hij acht maal in de afgelopen vijf duels duels.

Hoewel Ba de zege veilig leek te stellen, maakte Besiktas het zich nog onnodig moeilijk. Musa Cagiran zorgde namens Karabükspor voor de aansluiting en in blessuretijd raakte deze speler zelfs nog de lat. Per slot van rekening kreeg Mustafa Pektemek een rode kaart bij Besiktas, na een onbesuisde charge. Het bleef echter wel bij 1-2, waardoor het koploper werd.

Galatasaray staat één punt achter Besiktas, Fenerbahçe heeft een achterstand van twee punten op de lijstaanvoerder.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!