Feyenoord dient geen voorstel voor kunstgrasverbod in

1 december 2014, 23:19   Bijgewerkt: 2 december 2014, 00:09

Feyenoord bracht onlangs een heuse kunstgrasdiscussie in Nederland teweeg, door te stellen dat het tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal een voorstel voor een verbod op kunstgras zou indienen. Dit doen de Rotterdammers echter niet. Het veelbesproken onderwerp is niet opgenomen in de agenda voor de vergadering.

De club uit Rotterdam-Zuid ontkent dat er daadwerkelijk een voorstel zou worden ingediend. "Dat is nooit de bedoeling geweest", sprak een woordvoerder van Feyenoord volgens de NOS. "We willen het onderwerp bespreken tijdens het congres 'de toekomst van het Nederlandse voetbal', dat maandag 15 december gehouden wordt."

Zes van de achttien eredivisieclubs werken hun thuiswedstrijden momenteel af op kunstgras: ADO Den Haag, SC Cambuur, FC Dordrecht, Excelsior, Heracles Almelo en PEC Zwolle. In de Jupiler League spelen er zelfs nog maar zeven ploegen op natuurgras. Volgens de NOS waren tien van de 34 betaald voetbalclubs tegenstander van de nepsprieten.

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord bracht een heel debat op gang, na de volgende uitlatingen in het AD: "We hebben gemerkt dat er steeds meer voorstanders zijn van het voetballen op natuurgras. Het zou mooi zijn als de Eredivisie ervoor kiest om niet meer op kunstgras te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen