Deskundige moet Heracles van steenmarter verlossen

Ger
2 december 2014, 10:06   Bijgewerkt: 2 december 2014, 17:45

Heracles Almelo zoekt professionele hulp om van de steenmarter af te komen die tot twee keer toe een wedstrijd in het Polman Stadion verstoorde. Het dier kwam zowel tegen PSV als in het duel met ADO Den Haag het veld opgerend.

Heracles heeft nu contact gezocht met Han Brinkcate, een steenmarterdeskundige die regelmatig om assistentie wordt gevraagd als mensen overlast van deze beesten ondervinden. Hij vermoedt dat de steenmarter zich ergens in het stadion genesteld heeft, maar tijdens wedstrijden in paniek raakt door het rumoer en lawaai dat dan in het stadion ontstaat. "Dat zie je ook aan de filmbeelden", zegt Brinkcate in TC/Tubantia. "Het diertje is zichtbaar in paniek en probeert weg te komen. Normaal gesproken zou het zich bij onraad gewoon verstoppen."

Brinkcate denkt niet dat iemand het dier meeneemt naar het stadion om het daar los te laten. "Steenmarters zijn niet tam te krijgen, laat staan dat je ze op de arm mee zou kunnen nemen naar een stadion. Ze hebben vlijmscherpe tanden en bijten zo je vinger eraf. Bovendien is het risico op een infectie groot."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen