Grasmat baart Standard zorgen: "Nog nooit meegemaakt"

Ger
2 december 2014, 12:20

Standard Luik ging afgelopen zondag in de Belgische competitie voor eigen publiek onderuit tegen KV Kortrijk (0-2). Aanvaller Paul-José Mpoku baalde na afloop van de slechte staat van de grasmat van zijn club. De terreinverzorger begrijpt de kritiek.

"Het probleem is bekend. Ik zit al dertien jaar in het vak, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt", verzucht Frédéric Cahay in Belgische media. "Ik kan de woede van Mpoku begrijpen. Ik kan moeilijk zeggen dat het veld er vlekkeloos bij ligt. Het probleem is bekend. In de zomer kreeg het pas ingezaaide veld op twee dagen tijd honderd liter regen per vierkante meter te verwerken. De wortels van het gras konden zich daardoor niet vastzetten."

"We hebben met wat meststoffen even voor beterschap kunnen zorgen, maar nu de temperatuur weer zakt, duikt het probleem weer op. Ook experts weten er geen raad mee", zegt de geplaagde terreinverzorger. "Een nieuw terrein aanleggen met grasmatten zou een oplossing kunnen zijn, maar daar hebben we het nog niet met de directie over gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen