De Vrij en Braafheid bekeren simpel verder met Lazio

2 december 2014, 22:18   Bijgewerkt: 2 december 2014, 23:28

Verdedigers Stefan de Vrij en Edson Braafheid zijn dinsdag met Lazio zonder problemen doorgedrongen tot de achtste finales van de Coppa Italia. De Romeinen waren in het eigen Stadio Olimpico met 3-0 te sterk voor Serie B-club AS Varese 1910.

Lazio liep voor rust in een tijdsbestek van twee minuten van 0-0 uit naar 2-0. Stefan Simic opende in de 24ste minuut ongewild de score met een eigen doelpunt, even later maakte Filip Djordjevic er 2-0 van. Felipe Anderson bepaalde tien minuten voor tijd de eindscore op 3-0. Bij Lazio had De Vrij een basisplek, Braafheid viel na de rust in.

Ook Serie A-middenmoters Sassuolo en Hellas Verona speelden zich bij de laatste zestien. Beide clubs wonnen op eigen veld met 1-0. Sassuolo triomfeerde over tweedeklasser Pescara dankzij een rake afstandsknal van Antonio Floro Flores in de 57ste minuut. Verona vloerde derdedivisionist Perugia met een benutte strafschop van voormalig FC Barcelona- en Real Madrid-speler Javier Saviola. Perugia speelde het grootste gedeelte van de tweede helft met tien man, nadat Guillermo Giacomazzi zijn tweede gele kaart had gekregen.

Lazio, Sassuolo en Verona spelen in de achtste finales tegen respectievelijk Torino, AC Milan en Juventus. Die teams stromen pas in deze toernooifase in omdat zij vorig jaar in de top-acht eindigden in de Serie A.