Marseille wint niet op kunstgras, PSG kan macht grijpen

2 december 2014, 22:13   Bijgewerkt: 2 december 2014, 23:19

Paris Saint Germain kan woensdag de macht veroveren in de Ligue 1. Lijstaanvoerder Olympique Marseille kwam dinsdag niet tot winst in de uitwedstrijd tegen Lorient (1-1), waardoor Paris SG de koppositie voor het grijpen heeft. De titelhouder gaat op visite bij OSC Lille. Marseille heeft 35 punten, twee meer dan nummer twee Paris Saint Germain.

Marseille kwam nog wel op voorsprong op het kunstgras van het Stade du Moustoir in Lorient. Dimitri Payet brak in de 32ste minuut de ban voor de bezoekers. De aanvaller draaide de bal na een snelle uitbraak fraai in de verre hoek. Vijf minuten later kwam de thuisclub langszij door een benutte penalty van Jordan Ayew. De oud-speler van Marseille mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van keeper Steve Mandanda op Benjamin Jeannot.

Met Maarten Stekelenburg opnieuw op de bank scoorde AS Monaco in het eigen Stade Louis II een driepunter tegen staartclub RC Lens. Door goals van Dimitar Berbatov (strafschop) en Yannick Ferreira Carrasco in de tweede helft werd met 2-0 gewonnen, ondanks dat AS Monaco in de 35ste minuut met tien man was komen te staan door een directe rode kaart van verdediger Wallace. Lens-speler Pierrick Valdivia miste in de 69ste minuut, bij een 1-0 stand, een strafschop.

De Monegasken klimmen door de winst naar de achtste plaats. Ze hebben na zestien duels 23 punten.