Hoofdpijndossier leidt wellicht tot zware reeks Feyenoord

3 december 2014, 08:27

De perikelen rond de tot twee keer toe uitgestelde eredivisietopper tussen PSV en Feyenoord leiden steeds meer tot een hoofdpijndossier voor de KNVB, in het bijzonder voor operationeel directeur Gijs de Jong. De voetbalbond streefde ernaar om maandag een nieuwe speeldatum te hebben aangewezen, maar het is nog steeds niet duidelijk wanneer de kraker geprogrammeerd zal staan.

De KNVB wacht op burgemeester Som van Kerkrade, die vandaag (woensdag) de knoop doorhakt. Het duel is voorgesteld voor woensdag 17 december, maar dat zou betekenen dat het bekertreffen tussen Roda JC en PSV verschoven dient te worden naar dinsdag 20 januari. De Limburgse politie ziet dit echter niet zitten, omdat er die week ook twee regionale derby's op het programma staan.

Als de lokale autoriteiten dwars blijven liggen, dan kan PSV - Feyenoord niet voor het nieuwe jaar plaatsvinden. In dat geval wordt het mooie affiche waarschijnlijk vastgesteld op woensdag 21 januari. Voor Feyenoord is dat niet ideaal, aangezien de Rotterdammers dan wel een heel pittig schema voor de kiezen krijgen. De ploeg van coach Fred Rutten begint het nieuwe kalenderjaar dan met wedstrijden tegen FC Twente (thuis), PSV (uit) en Ajax (uit).

De clash tussen PSV en Feyenoord werd afgelast vanwege de vertraging die het Europa League-duel van PSV met het Portugese Estoril door hevige regenval opliep. Aanvankelijk werd de eredivisiekraker verplaatst naar 2 december, maar ook deze datum ging niet door, wegens verkeersproblemen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen