Jong PSV met spelers uit A-kern: "Competitievervalsing"

3 december 2014, 09:14

Jong PSV verscheen dinsdagavond met acht spelers uit de A-kern van de Eindhovenaren aan de aftrap in het Jupiler League-duel met De Graafschap. Met onder meer Remko Pasveer, Joshua Brenet, Menno Koch, Nicolas Isimat Mirin, Jorrit Hendrix, Abel Tamata, Rai Vloet en Florian Jozefzoon in de basisopstelling wisten de PSV-beloften met 3-1 te winnen van De Graafschap. Jan Vreman, de coach van de Doetinchemmers, vindt dat er competitievervalsing in de hand wordt gewerkt.

PSV kwam afgelopen weekend niet in actie, omdat de eredivisietopper tegen Feyenorod afgelast werd. Zodoende kwamen er meer spelers uit de eerste selectie in actie bij Jong PSV dan normaliter het geval is. "Als ze de ene week dit doen en dan weer met A-spelers komen, is dat nooit bevorderlijk voor de competitie. Dan zullen clubs ook niet positief reageren op de beloftenteams van Jong PSV, Jong Ajax en Jong FC Twente. Als het iedere keer zo gaat en andere clubs laten daardoor punten liggen, dan is het competitievervalsing", stelt Vreman tegen Omroep Gelderland.

Vreman schrijft de nederlaag wel op het conto van zijn eigen ploeg. "Deze nederlaag hebben we aan onszelf te wijten. We maken de kansen niet af die we volop krijgen. Je beloont je zelf niet. Was het anders makkelijker geworden? Ik denk het niet. We hebben de kansen gehad om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Dat kunnen we ons kwalijk nemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen