'Doorwrocht onderzoek' naar spelen op kunstgras

3 december 2014, 13:42

Een voorstel voor een kunstgrasverbod zal Feyenoord niet doen, maar er komt wel een grondig onderzoek naar de kunstgrasontwikkelingen in het Nederlands voetbal. "En daar is iedereen content mee", sprak algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord volgens het AD bij de Algemene Vergadering Betaald Voetbal in Zeist.

De Technische Commissie van de KNVB gaat zich buigen over het spelen op kunstgras. Onder meer technisch directeur Marcel Brands van PSV behoort tot deze commissie. Het onderzoek is al in voorbereidende fase. Kunstgras wordt een thema in de eerstvolgende bijeenkomst van de profclubs in juni 2015. Tegen die tijd wordt er een besluit genomen over een eventuele beperking voor betaald voetbalclubs, met betrekking tot kunstgras.

Gudde stelde het onderwerp tijdens de vergadering aan de orde. "Tijdens de rondvraag, dat was het goede moment", stelt de Feyenoord-directeur, die ook reageerde op de recente berichtgeving over Feyenoord en het eventueel voorstellen van een kunstgrasverbod. "Er is recent veel rumoer geweest over deze zaak. De factor emotie speelde een grote rol en de discussie werd niet gevoerd op een zakelijke manier. Zo kom je niet verder, maar kennelijk moet zoiets in een bepaalde fase. Nu zijn we aanbeland op het moment dat we afspreken elkaar in onze argumenten voor en tegen serieus te nemen. Een doorwrocht onderzoek is wat we nu nodig hebben: harde resultaten en geen loze bevindingen en meningen", weet Gudde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen