Chelsea en Manchester City winnen, Koeman verliest

Ger
3 december 2014, 22:41   Bijgewerkt: 3 december 2014, 22:51

Chelsea heeft geen fout gemaakt in de Londense derby tegen Tottenham Hotspur. De koploper in de Premier League boekte een klinkende overwinning. Ook eerste achtervolger Manchester City zegevierde. Coach Ronald Koeman verloor met Southampton op de valreep bij Arsenal.

Chelsea had afgelopen zaterdag verrassend twee punten laten liggen door doelpuntloos gelijk te spelen bij het laaggeklasseerde Sunderland. Op het eigen Stamford Bridge revancheerde de ploeg van manager José Mourinho zich op passende wijze door stadsgenoot Tottenham Hotspur met duidelijke cijfers opzij te schuiven: 3-0. Routinier Didier Drogba was betrokken bij de eerste twee doelpunten. Eerst was de Ivoriaan de aangever bij de 1-0 van Eden Hazard en daarna nam hij zelf de volgende treffer voor zijn rekening. Ruim een kwartier voor het einde zorgde Loïc Rémy, die voor Drogba binnen de lijnen was gekomen, voor het slotakkoord.

Manchester City, dat de voorbije speelronde ten koste van Southampton de tweede plaats had overgenomen, won eveneens: 1-4. Op het veld van Sunderland onderstreepte Sergio Agüero nog maar eens zijn topvorm. De kleine Argentijn scoorde twee keer en verzorgde de assist bij het doelpunt van Stevan Jovetic. De overige treffer van City van was Pablo Zabaleta. Door de overwinning blijft de achterstand op lijstaanvoerder Chelsea zes punten.

Southampton bleef na de nederlaag tegen City ook met lege handen achter in het uitduel bij Arsenal. Het publiek in het Emirates Stadium zag goudhaantje Alexis Sánchez in de 89ste minuut het enige doelpunt maken. Op dat moment stond de ploeg van manager van Ronald Koeman met tien man op het veld. Southampton had al drie keer gewisseld toen Toby Alderweireld met een hamstringblessure naar de kant moest.

Ondanks de nederlaag blijven The Saints de nummer drie van Engeland. Die plek staat komende maandag echter op het spel tijdens de confrontatie met Manchester United op Old Trafford. De equipe van Louis van Gaal heeft nu slechts een punt minder. Everton en Hull City hielden elkaar in balans: 1-1. Romelu Lukaku zette de thuisploeg op voorsprong, invaller Sone Aluko maakte gelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen