Vitesse ziet ondanks resultaten toekomst in Bosz

4 december 2014, 08:26

Met zeventien punten na speelronden en een teleurstellende elfde plaats in de Eredivisie zijn de prestaties van Vitesse dit seizoen niet bepaald om over naar huis te schrijven. Maar in plaats van dat de positie van trainer Peter Bosz onder druk komt te staan, spreekt de Arnhemse club openlijk haar vertrouwen uit in de keuzeheer. De clubleiding wil hem zelfs in de winter een nieuw contract voorschotelen, dat volgens het Algemeen Dagblad al klaarligt.

Bosz lijkt in de winterstop zijn krabbel te zetten onder een nieuwe verbintenis in de Gelredome. De oefenmeester heeft een aflopend contract, maar sprak reeds met de directie over een langere samenwerking. Hierin werd de coach door technisch directeur Mohammed Allach en algemeen directeur Joost de Wit geïnformeerd over de mogelijkheden en beperkingen van Vitesse, met de verscherpte Financial Fair Play-regels van de UEFA in het achterhoofd.

"We voeren constructieve gesprekken", bevestigt Allach. "Er is een helder beeld geschetst over de toekomst van de club en hoe wij aan onze ambitie invulling willen geven. Onze herkenbare voetbalvisie dient als uitgangspunt voor selectie, scouting en academie. Peter Bosz is hierin een van onze belangrijkste hoofdrolspelers en bij uitstek geschikt om daaraan invulling te geven", benadrukt de technisch directeur. Bosz gaf in een eerder stadium al aan dat hij openstaat voor een derde seizoen in Gelderland.

Hoewel de resultaten niet hoopgevend zijn, is het aanvallende spel dat met Bosz aan het roer wordt tentoongesteld hetgeen de club wil zien. "Vitesse laat onder het bewind van Peter Bosz een herkenbare speelwijze zien, waarin aanvallend en dominant voetbal wordt gespeeld. De huidige stand op de ranglijst is geen graadmeter om beslissingen voor de lange termijn-filosofie te nemen. Wij nemen besluiten die in het belang zijn van onze doelstellingen op de lange termijn en vinden dat Peter hiervoor uitermate geschikt is", besluit Allach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen