Castaignos tot 2015 uitgeschakeld na ingreep aan oog

4 december 2014, 09:43

FC Twente heeft een bittere teleurstelling te verwerken gekregen. Luc Castaignos, de clubtopscorer met negen doelpunten, komt dit kalenderjaar niet meer in actie. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de spits een ingreep aan zijn rechteroog moest ondergaan. Hoewel deze inmiddels met succes is uitgevoerd, staat de goalgetter tot de winterstop buitenspel.

"Het is frustrerend om er in deze fase niet bij te kunnen zijn, maar ik heb helaas geen keuze en moest deze operatie ondergaan", zegt Castaignos op de website van zijn werkgever over het fysieke ongemak. Hij hoopt dat de Tukkers het zonder hem goed zullen doen. "Ik heb er alle vertrouwen in dat de jongens het goed gaan doen de komende wedstrijden, ook zonder mij. Ik richt me op de tweede seizoenshelft, dan zal ik er weer staan."

Alfred Schreuder baalt ervan dat hij zijn topscorer moet missen: "Het is erg vervelend voor Luc, maar zeker ook voor de ploeg, dat hij er de komende vier wedstrijden niet bij is. Als je zo vlak voor de winterstop je topscorer moet missen, dan mag je best van een forse aderlating spreken. Het is nu zaak dat Luc goed herstelt en dat het team laat zien zijn gemis goed op te kunnen vangen. We wensen Luc beterschap en een voorspoedig herstel", aldus de coach van Twente.

Castaignos moet de wedstrijden tegen Vitesse (uit), PSV (uit), De Graafschap (beker, uit) en Willem II (thuis) aan zich voorbij laten gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen