Koeman wil versterking: "Ga met de directie om tafel"

4 december 2014, 13:53

Ronald Koeman hoopt in de winteronderbreking de nodige versterkingen te verwelkomen bij Southampton. De manager van The Saints zag in de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen Arsenal van woensdag een aantal basiskrachten uitvallen en merkte toen op dat de spoeling in de selectie behoorlijk dun is. Zodoende zou de Nederlander graag zien dat zijn selectie in de breedte versterkt zal worden.

"Veel middenvelders zijn momenteel geblesseerd en dat veroorzaakt veel problemen", sprak Koeman tegen BBC Radio Solent. De oefenmeester zag Toby Alderweireld tegen Arsenal uitvallen met een hamstringblessure. De oud-Ajacied, die vanwege de enkelblessure van Jack Cork even op het middenrif geposteerd stond, staat waarschijnlijk drie weken buitenspel. Per slot van rekening is sterkhouder Morgan Schneiderlin wel even zoet met een heupblessure. Alle spelers zullen het duel met Manchester United van maandag niet halen.

Koeman ziet met lede ogen aan dat de ziekenboeg volstroomt en onderneemt actie. "Ik ga met de directie om de tafel, om te bespreken wat we aan deze situatie moeten doen. Het is een zware competitie, je kan het niet veroorloven om te verliezen. Je moet 100 procent zijn, 70 procent is niet genoeg. Dat is moeilijk voor ons, omdat we iedereen nodig hebben. Alle spelers moeten fit zijn, want we hebben niet zoveel spelers als de topclubs. Dat is lastig", aldus de Nederlander, die afgelopen zomer veel belangrijke spelers bij Southampton zag vertrekken.

Southampton staat nog op de derde plaats in de Premier League, maar na nederlagen tegen Manchester City (0-3) en Arsenal (1-0) komen er diverse ploegen dichterbij. Man United staat bijvoorbeeld nog maar op één punt achterstand. Koeman laat zich echter niet gek maken. Hij hecht niet veel waarde aan de nederlaag tegen Arsenal, die in de 89ste minuut tot stand kwam tegen tien man. "In mijn ogen was het enige verschil dat wij ongelukkig waren met de situatie na onze derde wissel", doelt Koeman op het uitvallen van Alderweireld, terwijl de trainer al door zijn wisselmogelijkheden heen was.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen