Van Hooijdonk houdt het voor gezien bij Jong Oranje

4 december 2014, 16:22

Pierre van Hooijdonk geeft er de brui aan bij Jong Oranje. De voormalig international was assistent-bondscoach bij de talentenploeg van Nederland, maar is onder meer vanwege het mislopen van het EK van volgend jaar vertrokken. De KNVB heeft het vertrek van de oud-international via de officiële kanalen bevestigd.

"Het mislopen van dat EK, en daarmee ook de Olympische Spelen, speelt een belangrijke rol in mijn beslissing om te stoppen. Dat is een zware teleurstelling geweest", legt Van Hooijdonk uit. "Maar hoewel het resultaat erg is tegengevallen kijk ik met een goed gevoel terug op mijn periode bij de KNVB. Vanaf dit moment zal ik me concentreren op mijn andere werkzaamheden".

KNVB vindt het jammer dat Van Hooijdonk deze keuze heeft gemaakt. "Ik vind het jammer dat Pierre vertrekt, maar ik respecteer zijn besluit", zegt technisch manager Jelle Goes. "Hij is een jonge, talentvolle en ambitieuze trainer die jonge spelers iets extra's kan meegeven. Ik wens hem alle succes in de toekomst."

Voorlopig blijven Remy Reijnierse en Bert Konterman op interim-basis aan het roer staan bij Jong Oranje, dat in maart volgend jaar pas weer een (oefen)wedstrijd zal spelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen