EK vrouwenvoetbal in 2017 definitief naar Nederland

4 december 2014, 17:27   Bijgewerkt: 4 december 2014, 23:03

Nederland mag het EK voetbal voor vrouwen in 2017 organiseren. De voetbalbond UEFA heeft dat donderdag besloten.

Nederland was het enige land dat zich had aangemeld voor de organisatie. Er doen aan het EK 2017 zestien landen mee. Er wordt gespeeld in Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam (Het Kasteel), Tilburg en Utrecht. De finale heeft plaats in Enschede en de openingswedstrijd is in Utrecht.

Directeur betaald voetbal van de KNVB Bert van Oostveen, die door het bondsbestuur is benoemd tot toernooidirecteur, is in zijn nopjes met de toewijzing. "Het is een prachtig vooruitzicht dat ons elftal straks in eigen land schittert op het EK. De organisatie van het EK 2017 onderstreept onze ambitie met het vrouwenvoetbal. Door de kwalificatie voor het WK 2015 en het EK 2017 in eigen land gaat het Nederlandse vrouwenvoetbal mooie jaren tegemoet. Het is fantastisch dat de speelsteden en stadions daar hun bijdrage aan leveren."

Door de status als gastland is Oranje ook zeker van deelname aan het EK 2017. Het toernooi zal van 16 juli tot 6 augustus 2017 plaatsvinden.

De Oranje Leeuwinnen plaatsten zich afgelopen week voor het eerst in de geschiedenis voor het WK voetbal, komende zomer in Canada.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen