UEFA doet UEFA Nations League uit de doeken

4 december 2014, 23:10   Bijgewerkt: 6 september 2018, 12:40

De UEFA heeft donderdag de gloednieuwe UEFA Nations League uit de doeken gedaan. De Nations League moet vanaf 2018 vriendschappelijke interlands vervangen en moet erin voorzien dat de beste Europese landen vaker tegen elkaar spelen.

In het toernooi zullen ook een aantal extra kwalificatieplaatsen voor het EK en WK te verdienen zijn. Zo krijgen landen die zich in de reguliere kwalificatietoernooien niet plaatsten, alsnog een kans. De eerste editie wordt gehouden van september tot november 2018. Dan zullen 54 landen het tegen elkaar opnemen op zes verschillende speeldata.

De landen worden opgedeeld in vier divisies. De twaalf beste ploegen spelen in Divisie A, die dan weer bestaat uit vier poules van drie ploegen. De vier groepswinnaars gaan naar de eindfase, met halve finales en een finale die gespeeld worden in juni 2019. Zowel de halve finale als de finale zullen in eenzelfde stadion afgewerkt worden, dat nog door de UEFA aangeduid dient te worden.

Groepswinnaars uit lagere divisies promoveren, en nemen telkens de plaats in van de groepslaatsten uit de bovenstaande divisie. In 2020 staat dan de tweede editie van de Nations League geprogrammeerd.

Via play-offs kunnen landen vier kwalificatieplaatsen verkrijgen voor het EK 2020.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen