Lodeweges beschikt over Sinkgraven in 'speciaal' duel

5 december 2014, 14:01

sc Heerenveen heeft in aanloop naar de Noordelijke derby tegen FC Groningen (zondag) goed nieuws gekregen. Daley Sinkgraven is fit genoeg bevonden voor de beladen wedstrijd in de Groningse Euroborg. Hij kampte in aanloop naar het duel met enkelklachten, maar kon probleemloos meetrainen. "Of hij moet nog een reactie krijgen."

De Friezen stappen de derby zonder al te veel vertrouwen in, aangezien er al zeven duels op rij niet meer gewonnen werd in de Eredivisie. "Het wordt tijd voor drie punten, het moet zondag gebeuren", beseft trainer Dwight Lodeweges. "We weten dat we op de juiste weg zijn, maar het is wel fijn als dat ook bevestigd wordt door resultaat. Dan komt je rust in de tent en kunnen we doorbouwen", aldus de coach op de officiële clubwebsite.

De spelersgroep laat zich niet gek maken door de magere prestaties, geeft Lodeweges aan. "Maar natuurlijk zijn er zorgen. Daar is over gesproken en volgens mij kunnen we dat achter ons laten. De situatie is nu zo. Erover praten helpt niet. Wij hopen dat er in de winterstop een goede oplossing komt", aldus de geboren Canadees. Hij kan weer beschikken over Luciano Slagveer en Joey van den Berg, die terugkeren van een schorsing.

Lodeweges is op zijn hoede voor Groningen, dat vorige week indruk maakte met een 1-2 zege bij FC Twente. "Er is veel beweging, daar moeten we op voorbereid zijn. Het is vooral belangrijk hoe we staan als we de bal niet hebben. Het wordt wel een potje zondag, Groningen uit is een speciale wedstrijd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen