Van de Looi: "Basis FC Groningen steeds beter getest"

Ger
5 december 2014, 16:20

FC Groningen zorgde de afgelopen weken voor verrassingen door koploper PSV op een gelijkspel te houden en FC Twente te verslaan. Zondag hoopt trainer Erwin van de Looi met zijn ploeg weer sterk voor de dag te komen. In eigen stadion wacht dan de noordelijke derby tegen sc Heerenveen.

Van de Looi kan in het duel met de Friezen geen beroep doen op de geschorste Danny Hoesen. In de punt van de aanval zal de oud-Ajacied naar verwachting worden vervangen door Jafar Arias of Mimoun Mahi. "Er is een vrij groot verschil tussen beide type spelers. Mahi is bewegelijker, op zoek naar ruimtes en zwerft daardoor iets meer over het veld. Arias is fysiek sterker en meer een aanspeelpunt, een kapstok waar je het team aan kunt ophangen", zegt Van de Looi op de website van FC Groningen.

De oefenmeester krijgt inmiddels een steeds fitter wordende selectie tot zijn beschikking. "Je ziet op de trainingen dat het niveau in de partijen van elf tegen elf omhoog gaat en de basisploeg daardoor steeds beter wordt getest."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen