Booy: "AZ is coming, de te kloppen ploeg van dit moment"

5 december 2014, 22:04

Go Ahead Eagles-coach Foeke Booy is onder de indruk van AZ, morgen (zaterdag) de tegenstander van de Deventer ploeg in het AFAS Stadion in Alkmaar. "AZ is coming, de te kloppen ploeg van dit moment", zegt Booy op de website van Go Ahead Eagles.

"Ze hebben een hecht collectief, spelen zeer redelijk en zijn gevaarlijk met een snelle omschakeling, waarbij ze snel diepte zoeken en snel aansluiten. Daarbij is Gudelj in zeer goede vorm. We zullen goed moet oppassen met ruimtes weggeven, maar we zullen vooral weer naar onszelf moeten kijken. Het wordt opnieuw een interessante uitdaging. Waar staan we nu weer? Ik ben daar nieuwsgierig naar", aldus Booy.

"Wij hebben steeds laten zien te kunnen scoren. We hebben in de omschakeling kracht en dreiging. En we laten steeds zien dat we meerdere opvattingen goed kunnen hanteren. De basis is en blijft dat we graag zelf de bal hebben en het spel maken, maar indien de wedstrijd daarom vraagt kunnen we ook goed omgaan met de omstandigheden en omschakelen. We kunnen terugvallen op een fundament, dat blijkt steeds meer. Ik vind het heel goed dat we ons zo tonen, de volwassenheid laten zien."

"Ik zie dat het geloof en vertrouwen steeds verder is gegroeid. En ik roem en blijf roemen: de eenheid van de ploeg. Die is echt geweldig", aldus Booy, die tegen AZ alleen niet kan beschikken over Peter van Ooijen (enkel) en Robin van der Meer (longontsteking), Marnix Kolder keert terug van een ribblessure.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen