Dortmund klopt Hoffenheim en is verlost van laatste plek

5 december 2014, 22:37   Bijgewerkt: 5 december 2014, 23:45

Borussia Dortmund heeft de laatste plaats in de Bundesliga verlaten. De formatie van coach Jürgen Klopp boekte vrijdag op het eigen Signal-Iduna Park een 1-0 overwinning op subtopper 1899 Hoffenheim en droeg daarmee de rode lantaarn over aan Hamburger SV.

Het oogde wat vreemd, Dortmund op de laatste plaats in de Bundesliga. Helemaal omdat BVB zich in de Champions League met de spreekwoordelijke twee vingers in de neus plaatste voor de achtste finales. In de competitie werd voor de aftrap van het duel met Hoffenheim in dertien wedstrijden echter slechts drie keer gewonnen, tegenover acht nederlagen. Het ontbrak Dortmund soms ook een beetje aan geluk.

Tegen Hoffenheim had Dortmund wel succes en dat kwam de geelhemden ook toe, aangezien ze duidelijk het betere van het spel hadden. Sterker nog, ze lieten Hoffenheim niet één keer op doel schieten. Het winnende doelpunt viel al in de zeventiende minuut, Ilkay Gündogan kopte van dicht bij raak uit een voorzet van Pierre-Emerick Aubameyang vanaf de rechterflank.

Dortmund heeft nu veertien punten en staat daarmee veertiende in de stand, maar de concurrentie komt later dit weekend nog in actie. Hamburger SV heeft, op doelsaldo, de rode lantaarn in handen. De werkgever van Rafael van der Vaart heeft net als SC Freiburg en het VfB Stuttgart van Huub Stevens twaalf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen