Sporting nadert Portugese top met zege bij Boavista

5 december 2014, 23:26

Sporting Lissabon krijgt de bovenste ploegen in de Portugese Liga ZON Sagres langzaam maar zeker scherper in het vizier. De ploeg van coach Marco Silva boekte vrijdag bij Boavista zijn tweede overwinning op rij in de competitie. Er werd met 1-3 gewonnen in Porto.

Sporting maakte pas na rust het verschil met promovendus Boavista, dat rond de eeuwwisseling nog één van de topclubs van Portugal was. André Carrillo bracht de bezoekers uit Lissabon in de 54ste minuut aan de leiding, Carlos Mané verdubbelde twee minuten later de marge. João Mário tekende in de 81ste minuut voor de 0-3. Een eigen goal van Jonathan Silva drie minuten voor tijd betekende niet meer dan de eretreffer voor Boavista.

Sporting klimt door de winst naar de vierde plaats in de stand. Het heeft nu 23 punten, vijf minder dan koploper Benfica. Wel komt de stadgenoot zaterdag nog in actie, thuis tegen subtopper Belenenses.